2009DramaGroazaSFThriller

Tell-Tale

„Poveste fatală” este o repovestire modernă a nuvelei originale „Inimă povestitoare” a maestrului suspansului Edgar Allen Poe. Produs de Ridley ÅŸi Tony Scott, povestea marchează întoarcerea la genul lor de filmele de la început, ca „The Hunger” ÅŸi „Alien”.

„Poveste fatală” spune povestea unui om obiÅŸnuit aruncat în împrejurări extraordinare (ca „Scara lui Iacob” sau „Marathon Man”). Eroul poveÅŸtii, Terry, este un tată singur, muncitor care încearcă să se descurce în timp ce are grijă de fiica sa de 10 ani, Angela, care suferă de o boală rară ce necesită atenÅ£ia constantă a tatălui ei. Pentru a complica lucrurile ÅŸi mai mult, Terry însuÅŸi e în recuperare după un recent transplant de inimă care i-a dat o nouă ÅŸansă la viaţă.

Într-o zi Terry îşi aude inima bătând neobişnuit de tare, atât de tare, încât este sigur că şi alţii o pot auzi. La început nu-i dă importanţă, însă curând devine atât de accentuat, încât Terry se decide, în cele din urmă, să se ducă la spital la un control.

Când ajunge la spital, Terry îşi dă seama că bătăile inimii se înteţesc când un tânăr stagiar trece pe lângă el pe hol, apoi se potoleşte când stagiarul se îndepărtează (de parcă inima i-ar spune ceva sau e supărată de ceva). În timp ce Terry se linişteşte, stagiarul iese în fugă să ia un adolescent aruncat pe stradă dintr-o maşină. Când inima lui Terry începe să bată din nou repede, o maşină apare de nicăieri şi intră în stagiar, omorându-l pe loc. Aproape imediat inima lui Terry se linişteşte şi-şi revine la ritmul normal. Există vreo legătură?

Terry începe să suspecteze că ceva e în neregulă cu noua sa inimă, silindu-l să-şi pună la îndoială propria judecată.

Printr-o serie de răsturnări şocante de situaţie, aflăm că inima lui Terry a aparţinut unui om ucis. Îşi dă atunci seama că inima sa îşi va accelera bătăile şi-l va înnebuni, dacă nu va afla cine e misteriosul criminal.

Prin urmare, Terry porneşte în căutarea vinovaţilor şi, pe parcurs, e prins într-o conspiraţie medicală diabolică care nu numai că-i ameninţă viaţa, ci şi viaţa celor dragi lui.

Tags

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button
Close