Opțiuni completate

opțiuni completate

Joi, 2 iulieActualitate Educatie Admitere Foto: Agerpres Completarea opţiunilor elevilor în fişele de înscriere pentru admiterea la liceu începe joi, potrivit opțiuni completate Ministerului Educaţiei, scrie Agerpres.

Conform MEC, în intervalul 2 - 8 iulie, se vor completa opţiunile în fişele de înscriere de către absolvenţi şi părinţii acestora, asistaţi de opțiuni completate claselor a VIII-a. Completarea opţiunilor se poate face fie în unitatea de învăţământ absolvită, opțiuni completate prin formular transmis electronic.

opțiuni completate

De asemenea, absolvenţii care doresc să participe la admitere într-un alt judeţ vor completa fişele de înscriere în aceeaşi perioadă, 2 - 8 iulie, fie la unitatea de învăţământ de provenienţă, fie vor transmite electronic opţiunile la unitatea de învăţământ absolvită sau, doar în situaţii excepţionale, la centrul special de înscriere din judeţul în care doresc să participe, potrivit Procedurii MEC.

Completarea opţiunilor pe fişa de admitere opțiuni completate face în ordinea preferinţelor opțiuni completate. Între momentul validării fişei şi repartizarea computerizată, fişele sunt centralizate în bazele de date judeţene şi de aici în baza de date naţională de la Ministerul Educaţiei. După verificări multiple şi corectarea erorilor semnalate are loc repartizarea opțiuni completate.

opțiuni completate

Algoritmul de repartizare ordonează elevii descrescător după media de admitere, repartizându-i pe rând, începând de la elevul cu cea mai bună medie. Pentru fiecare elev opțiuni completate caută prima opţiune de pe lista unde mai sunt locuri libere şi elevul este repartizat la acea opţiune, potrivit ghidului de admitere.

opțiuni completate

Dacă la un moment dat se găseşte un elev la care opţiunile exprimate în fişă nu îi permit să intre opțiuni completate niciun liceu pentru că locurile au fost deja ocupate de cei cu medie mai mare decât elelevul respectiv rămâne nerepartizat.

Potrivit calendarului privind admiterea în liceu, în perioada 2 - 6 iulie are loc introducerea în baza de date computerizată în aplicaţia informatică centralizată a datelor din fişele de înscriere.

În perioada 3 - 7 iulie se verifică de către părinţi şi candidaţi corectitudinea datelor din fişa listată de calculator, se corectează eventualele greşeli în baza de date computerizată şi opțiuni completate listează fişele corectate din calculator, operaţiuni ce se vor realiza utilizând aplicaţia informatică centralizată.

Pe 10 iulie are loc repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a.

opțiuni completate

În perioada 13 - 20 iulie, se vor depune sau transmite dosarele de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi. Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

Asevedeași