Actori

Jim Carrey

Jim Carrey s-a nascut in Toronto, Canada. Este cel mai mic dintre fratii sai (John, Patricia si Rita). Inca de mic se dovedeste a fi un extrovertit incurabil, cand isi trimitea propriile glume la The Carol Burnett Show, chiar de la varsta de 10 ani. Profesorii din liceu i-au permis ca la fiecare sfarsit de zi sa le ofere colegilor un numar de comedie. Familia sa este nevoita sa se mute in Scarborough, unde fiecare membru al familiei a fost angajat la fabrica Titan Wheels. Dupa ce pleaca de la fabrica, Jim se hotaraste sa paseasca pe scena.
Debuteaza pe scena unui club local, Yuk-Yuk’s. Renunta la liceu, iar in 1979 se muta in Los Angeles. Isi croieste drum pana la The Comedy Store, unde are onoarea de a-si face numarul de comedie un sezon intreg. In aceasta perioada o cunoaste pe chelnerita Melissa Womer, cu care va avea o fiica, Jane. Mai tarziu cei doi divorteaza, Jim casatorindu-se cu actrita Lauren Holly. Joaca in serialul (1984). Capatand putina experienta, Carrey primeste rolul principal masculin in (1985) si un rol secundar in (1986). O data cu rolul din Earth Girls Are Easy (1988), un coleg ii ofera sansa sa joace in show-ul de comedie (1990).
Jim Carrey se hotaraste sa schimbe rolurile din televiziune cu cele de pe marile ecrane si incepe in 1994 cu . Urmeaza filmul si in acelasi an, un alt succes o data cu filmul (film care ii aduce milioane de dolari). Un an mai tarziu joaca in si . Pentru rolul din obtine fabuloasa suma de 20 de milioane de dolari (la timpul respectiv fiind cea mai mare suma oferita unui actor de comedie). Filmul nu a fost pe masura asteptarilor, insa Jim Carrey revine in forta cu filmul (1997). In 1998 joaca in , rol care ii aduce Globul de Aur. Dupa ce il interpreteaza pe Andy Kaufman in (1999), el insusi devine precum personajul, traind precum Kaufman luni de zile. Un an mai tarziu, joaca alaturi de Renee Zellweger in , de care se si indragosteste cateva luni mai tarziu. In cursul anului 2000 Carrey sare in costumul sau verde din . Criticii s-au inselat in privinta lui, si el a dovedit-o o data cu filmul (2004), aratandu-le ca poate sa joace si intr-o drama. In 2003, este actorul principal in comedia de success , film ce incaseaza peste 242 milionae de dolari numai in America.
Canada a oferit lumii multe talente in comedie si Jim Carey este, cu siguranta, unul dintre cei mai buni din acest punct de vedere.

Tags

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button
Close