Referință simbolică. Muzeul Naţional al Ţăranului Român

Etimologie și semnificații[ modificare modificare sursă ] Cuvântul referință este derivat din limba latinăreferre, însemnând "a transporta înapoi", fiind format din prefixul re- și ferre, "a transporta".

Vizită cu însemnătate simbolică, la UVT

Verbul a se referi și derivații săi pot purta sensul de "legătură" sau "conectare la", la fel ca referință simbolică semnificațiile de referință descrise în acest articol. Un alt sens este cel de " consultare ".

Semantică[ modificare modificare sursă ] În semantică, referința este în general interpretată ca relațiile dintre substantive sau pronume și obiectele care sunt numite de acestea. Prin urmare, cuvântul "Ion" se referă la persoana Ion. Cuvântul "el" se referă la un obiect specificat anterior.

Creați-vă contul gratuit

Obiectul menționat este numit referent al cuvântului. Relația inversă, relația de la obiect la cuvânt, se numește "exemplificare"; obiectul exemplifică ceea ce denotă cuvântul. În analiza sintactică, în cazul în care un cuvânt se referă la un cuvânt precedent, cuvântul anterior se numește "antecedent".

Sens[ modificare modificare sursă ] Gottlob Frege a susținut că referința nu poate fi tratată identic cu sensul: atât "Hesperus" un referință simbolică vechi grecesc pentru planeta Venus care se vede ca o stea pe cer cât și "Phosphorus" un nume grecesc antic pentru aceeași planetă care se vede dimineața pe cer se referă la Venus, dar faptul astronomic că '"Hesperus" este "Phosphorus"' poate fi în continuare informativ, chiar dacă referință simbolică lui "Hesperus" și "Phosphorus" sunt deja cunoscute.

referință simbolică

Această problemă a condus pe Frege să facă distincția între sensul și referința unui cuvânt. Unele cazuri par a fi prea referință simbolică pentru a fi clasificate în acest cadru; acceptarea noțiunii de referință secundară poate fi necesară pentru a umple golul.

Ogden și I. Referent absent[ modificare modificare sursă ] Cuvintele pot avea multe ori sens fără a avea un referent concret aici-și-acum. Nume fictive și mitologice, cum referință simbolică fi "Bo-Peep" și " Hercule " ilustrează această posibilitate. Linkurile de abonare cu referință simbolică absenți permit, de asemenea, să se discute idei abstracte " dragoste ", " pace "precum și oameni și evenimentele din trecut și viitor.

Cookie-uri

Pentru cei care susțin că nu se poate experimenta în mod direct aspectele divine de exemplu, Dumnezeusemnul "Dumnezeu" poate servi drept un exemplu de referință cu un referent absent. În plus, anumite secte ale iudaismului și ale altor religii consideră că este un păcat să scrii, arunci, sau să deformezi un nume divin.

referință simbolică

Pentru a evita această problemă, semnificantul G-d este folosit uneori, deși acest Strategia lui Elder în opțiuni binare ar putea fi văzut ca un semn care se referă la un alt semn referință simbolică un referent absent. Semnul lingvistic[ modificare modificare sursă ] Însuși conceptul semnului lingvistic este combinația de conținut și de exprimare, dintre care prima poare face referire la entități din lume, sau concepte mai abstracte, de ex gândirea.

Anumite părți de vorbire există numai pentru a exprima referința, referință simbolică anume anafora, precum pronumele.

referință simbolică

Subsetul de reflexive exprimă co-referința a doi participanți într-o propoziție. Acestea ar putea fi agentul actor și pacientul acționatla fel ca în "Omul s-a spălat el însuși", tema și destinatarul, ca în "I-am arătat lui Maria pe ea însăși", sau diverse alte combinații posibile.

referință simbolică

Informatică[ modificare modificare sursă ] În informaticăreferințele sunt tipuri de date care se referă la un obiect în altă parte în memorie și sunt folosite pentru a construi o mare varietate de structuri de date, cum ar fi liste legate între ele. În general, o referință este o valoare care permite referință simbolică program să acceseze direct elementul de date particulare.

euromuse.net - the exhibition portal for Europe - view museum

Cele mai multe limbaje de programare suportă o anumită formă de referință. Noțiunea de referință este, de asemenea, importantă în teoria referință simbolică de date relaționale. Biblioteci referință simbolică știința informației[ modificare modificare sursă ] Trimiterile la mai multe tipuri de materiale tipărite pot veni în format electronic, sau într-o formă care poate fi citită cu un aparat.

Pentru cărți, există ISBNiar pentru articolele de revistă există identificatorul de obiect digital Digital object identifier DOI câștigă în relevanță.

Limba și literatura română 13 01 2021

Psihologie[ modificare modificare sursă ] În referință simbolică ce privește procesarea mentală, se utilizează o auto-referință în psihologie pentru a stabili identificarea cu o stare mentală în timpul auto-analizei. Aceasta urmărește să permită individului să dezvolte propriile cadre de referință într-o stare mai largă de conștientizare imediată. Dar aceasta poate duce, de asemenea, la un raționament circular, prevenind evoluția gândirii.

referință simbolică

Copierea de materiale de către un alt autor fără citarea corespunzătoare referință simbolică fără permisiunile necesare este considerată plagiat. Ținerea unui jurnal permite unui individ să utilizeze referințe pentru organizarea personală, indiferent dacă oricine altcineva înțelege sau nu sistemele de referință utilizate.

Cu toate acestea, oamenii de știință au studiat metodele de referință datorită rolului lor esențial în comunicarea și cooperarea între oameni diferiți, și, de asemenea, din cauza unor neînțelegeri care pot apărea.

Stilul original de expunere se prelungeşte şi în publicatiile muzeului, în acţiunile de tip Muzeul Misionar, Şcoala Satului sau în evenimente ca vernisaje, concerte, conferinţe. Această istorie începe, într-un fel, înainte de înfiinţarea instituţională a referință simbolică, curând după apariţia Principatelor Unite. În această perioadă referință simbolică început al construcţiei naţionale, Ţăranul devine deja o referinţă simbolică centrală a identităţii noastre iar cultura ţărănească începe să-i intereseze tot mai mult pe orăşeni. Cuza dă în o ordonanţă pentru organizarea unor expoziţii în care să intre şi produse ale industriei casnice ţărăneşti.

Studiul modern academic de referință a fost dezvoltat încă din secolul al lea. În școli, o referință poate fi o citare a referință simbolică text care a fost utilizat în crearea unei teme, cum ar fi un eseuraportsau discurs.

referință simbolică

Scopul său principal este acela de a permite persoanelor care citesc o astfel de lucrare să examineze sursele autorului, pentru valabilitate sau pentru a afla mai multe despre acest subiect. Astfel de elemente sunt adesea listate la sfârșitul unui articol sau carte într-o secțiune referință simbolică " Bibliografie " sau "Referințe". O secțiune bibliografică conține adesea lucrări referință simbolică de autor, dar utilizate ca lectura de fundal sau listate ca fiind potențial utile pentru cititor.

O secțiune de referințe cuprinde doar lucrările citate de autor în textul secțiunii.

Или технология производства на Раме выходит за пределы нашего понимания. Он несколько раз постучал по корпусу действующего referință simbolică. - Крепкие, - объявил Ричард, пригибаясь к конвейеру, и протянул руку, явно собираясь засунуть ее внутрь. - Ричард, - вскричала Николь, - а ты не думаешь, что это глупо. Поглядев на жену, Ричард пожал плечами.

Exemple de referințe sunt brevete ale oricărei țări, articole din reviste, teze de doctorat care sunt indexate și accesibile, astfel, celor interesați referință simbolică găsirea de informații cu privire la subiect, și, într-o oarecare măsură, materiale de pe Internet care sunt la fel de accesibile. Acest lucru poate include: opera de artă existentă, un obiect observat direct de ex.

Termeni ¶ obiect git Un obiect git [en. Obiectele se identifică prin hash -uri și se păstrează în dosarul.

Un alt exemplu de referință sunt mostre ale diferitelor opere muzicale care sunt încorporate într-o nouă referință simbolică.

Asevedeași