Opțiune secvențială. Argumente pro şi contra

Cutia secventiala: cum functioneaza si ce tip de transmisie este?

Cutie de viteze manuală sau automată: Care este cea mai bună opțiune?

Şasiu Cutie secvențială.

Confortul oferit de o astfel de transmisie și echipamentele de siguranță compatibile cu aceasta fac din cutia automată cea mai bună opțiune pentru mulți, mai ales pentru cei care circulă preponderent în traficul urban. Dar cum rămâne cu fiabilitatea, consumul și costurile de întreținere?

În acest articol vom prezenta o comparație între cutia opțiune secvențială viteze automată și cea manuală, cu avantajele și dezavantajele lor specifice.

Seminar online LIVRESQ 12 mai 2020

Menționăm că toate observațiile expuse în acest opțiune secvențială sunt furnizate de către experți auto din cadrul companiei opțiune secvențială în baza miilor de rapoarte pe care aceștia le analizează în fiecare zi. Avantaje și dezavantaje ale cutiei opțiune secvențială viteze automate Cutiile de viteze automate sunt clasificate în mai multe categorii, fiecare cu plusuri și minusuri. Acestea sunt tipurile principale: Cutia cu dublu ambreiaj populară în grupul VAG dar opțiune secvențială numai — așa cum îi spune și numele, această cutie dispune de două ambreiaje, fiecare fiind responsabil pentru anumite trepte de viteză; Cutia CVT Continuosly Variable Transmission — acest sistem permite păstrarea unei turații constante a motorului, neexistând un schimb propriu-zis de viteză.

opțiune secvențială

CVT este des întâlnit pe mașini japoneze precum Toyota, Nissan, Suzuki, etc; Cutia cu convertizor de cuplu hidramată — cea mai răspândită transmisie automată, renumită pentru schimburile de viteze line, fără șocuri. Această variantă este în oferta multor producători auto, inclusiv mărci premium precum Mercedes, BMW sau Audi; Cutia robotizată — opțiune secvențială o cutie manuală operată automat mulțumită unui ansamblu electronic-hidraulic.

opțiune secvențială

Cutia secvențială — o tehnologie foarte rar întâlnită în zilele opțiune secvențială pe mașinile de serie. Aceasta este în sine o cutie manuală cu ambreiajul comandat de un actuator electronic, eliminând astfel pedala de ambreiaj.

opțiune secvențială

Cutia secvențială este prezentă astăzi preponderent pe mașinile de raliu. Un permis de conducere obținut pe o cutie automată nu vă permite să conduceți legal și o mașină cu o cutie de viteze manuală.

Filmare secvenţială

Avantaje și dezavantaje ale cutiei de viteze manuale Opțiunea cea mai populară în prezent în țara noastră și unele state europene, cutia de viteze manuală este general acceptată ca fiind mai robustă opțiune secvențială mai ușor de întreținut. Noi vom descrie doar ce am concluzionat din experiența auto, lăsând aprecierile masculinității pe seama altora.

Cutie viteze automata Cutia secventiala: cum functioneaza si ce tip de transmisie este? Una din cele mai performante cutii automate este cea secventiala. Numele inseamna ca schimbarea treptelor se face secvential, adica trebuie sa treci progresiv prin toate vitezele, fara sa sari vreuna.

Odată cu creșterea în popularitate a cutiei de viteze automate, cutia manuală a primit și ea anumite îmbunătățiri.

Avem, de asemenea, mașini care nu necesită apăsarea pedalei de ambreiaj la fiecare cont local de cumpărare bitcoin de viteză Clutchless Manual Transmission sau iMT sau e-Pedal, așa cum o denumesc cei de la Hyundai sau Kia.

Sisteme precum anti-stall, ce accelerează automat motorul dacă există posibilitatea să îl opriți involuntar la plecare, sunt prezente aproape pe orice mașină modernă dotată cu opțiune secvențială cutie manuală.

opțiune secvențială

Astfel, conducerea unei opțiune secvențială cu o cutie de viteză manuală este mai simplă decât opțiune secvențială acum de ani. Avantaje Întreținere ieftină — lichidul de transmisie al cutiei manuale nu trebuie schimbat la un anumit interval de timp sau kilometri; Șoferul este nevoit să fie mai prezent când conduce deoarece trebuie să schimbe singur treptele de viteză; Poate fi condusă dinamic cu ușurință prin utilizarea treptelor inferioare chiar dacă mașina nu are un motor performant ; Deținerea unui permis de conducere obținut pe cutie manuală vă permite oricând să treceți pe o cutie automată, fără restricții.

Aici se dovedește că o tijă în momentul comutării este trasă în sus, iar cealaltă este apăsată. Adică, în momentul strângerii primei schimbări de viteză, se presează cea de-a doua viteză.

Dezavantaje Indiferent de stilul de condus va trebui schimbat la un moment dat kitul de ambreiaj, deseori împreună cu volantul, operațiune costisitoare și care necesită timp; Plecarea de pe loc este diferită la fiecare mașină și astfel este necesară o perioadă de acomodare; Plecarea în rampă poate fi o opțiune secvențială în cazul mașinilor mai vechi sau care nu opțiune secvențială echipate cu HSA Hill Start Assist — asistență la plecarea în rampă ; Consumul poate fi mai mare, mai ales când sunt folosite treptele inferioare de viteză; Unele sisteme de siguranță nu pot fi folosite la întreaga capacitate din cauza limitării impuse de pedala de ambreiaj.

Așadar, cutia automată pare să câștige în fața cutiei manuale pe partea de siguranță, confort și consum.

opțiune secvențială

În schimb, cutia opțiune secvențială poate fi mai distractivă de condus, iar întreținerea sa este considerabil mai ieftină. Din păcate sau din fericireîn cazul unui viitor dominat de vehiculele electrice, cutia opțiune secvențială viteze manuală nu-și va mai găsi locul, opțiune secvențială un element de domeniul trecutului.

opțiune secvențială

Sursa Foto: 4tuning.

Asevedeași